Vakantietips

Vakantietips voor een speciale zomer

De vakantie begint weer: een moment waarop huisdierenzaken extra aandacht vragen, ook nu veel dingen net even anders gaan dan u had verwacht. Waar moet u allemaal aan denken? In deze nieuwsbrief vindt u informatie en handige tips voor een fijne vakantie met uw huisdier.

Dier blijft thuis

Wie op vakantie gaat in binnen- of buitenland moet beslissen of het dier mee gaat of niet. Blijft het dier thuis, dan is er een oppas nodig of een plekje in een pension. Meestal zijn pensions rond deze tijd volgeboekt, maar omdat er ook veel mensen zijn die thuis blijven loont het de moeite om te kijken of er nog plaats is als u toch nog even weg wilt. Kijk bijvoorbeeld eens op de Dierenpensionwijzer.

Voor een pensionbezoek maar ook voor een oppas moet u één en ander regelen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste vaccinaties en bescherming tegen parasieten, voldoende voorraden en een goede instructie. Controleer of de chip van uw dier goed geregistreerd staat en zorg dat u ook tijdens uw vakantie bereikbaar bent. Veel meer tips leest u in het document ‘Vakantie – Dier blijft thuis’.

Dier gaat mee

Neemt u het dier mee, dan zijn er andere zaken die aandacht vragen. Gaat u naar het buitenland, dan moet u rekening houden met de invoereisen van dat land en alle landen waar u doorheen reist. U vindt ze op deze website. Overleg met de dierenarts of er op uw bestemming buitenlandse dierziektes voorkomen die uw dier zou kunnen oplopen.

Bescherm uw dier zowel in het buitenland als in Nederland tegen tekenvlooien en andere parasieten die ziektes kunnen overbrengen. Ook moet u uiteraard nagaan of uw huisdier welkom is in uw accommodatie en of daar speciale eisen gelden.

Zorg voor een goede voorbereiding. Denk na over wat u moet inpakken voor uw dier, en ook hier geldt: check de chipregistratie, zodat men u kan bereiken als uw dier zoek raakt! Het document ‘Vakantie – Dier gaat mee’ geeft nog meer aandachtspunten.

Bron en meer informatie: LICG