Jeuk is niet leuk!

Jeuk is niet leuk!

Het voorjaar is begonnen en ondanks dat COVID-19 (Coronavirus) veel mensen beperkt, is het gelukkig nog altijd mogelijk om samen met uw hond te genieten van de eerste zonnestralen. Bij het aanbreken van de lente en het ontluiken van de natuur, zien wij in de praktijk altijd een toename van honden met jeukklachten. Het voortdurend krabben en/of likken is allereerst vervelend voor uw hond en u, maar kan ook resulteren in kale plekken of zelfs huidbeschadigingen of infecties!

Wat te doen als uw hond jeuk heeft?

We moeten eerst samen achter de oorzaak van de jeuk komen. Jeuk kan namelijk veroorzaakt worden door parasieten, zoals vlooien en oormijten, door bacteriële huidinfecties of door een allergie.

In de helft van de huidaandoeningen speelt een allergische reactie een belangrijke rol. In geval van een allergie voor gras- of boompollen zien we een seizoensgebonden jeuk. En dat moment breekt nu weer aan!

Daarbij komt dat door het warmere lenteweer vlooien en teken inmiddels ook weer actiever zijn. Het is dus belangrijk dat u uw hond behandelt met een geschikt vlooien- en tekendodend product. Zo voorkomt u niet alleen de kans op jeuk bij uw viervoeter, maar ook de kans op overdracht van ziektes door deze parasieten. Informeer bij onze praktijk wat voor uw huisdier het meest geschikte product is, voordat u overgaat tot actie.

Is uw hond reeds onder behandeling vanwege een allergische huidaandoening of krabt of likt uw hond zich momenteel vaker?  Wij kunnen samen met u kijken welke maatregelen er nodig zijn om de jeuk te verlichten.