Nieuwe vlooien- en tekentablet

Nieuwe vlooien- en tekentablet voor de kat

Sinds kort verkopen wij, naast verschillende soorten pipetten, ook tabletten tegen zowel vlooien als teken voor de kat: de Credelio tabletten.

De tablet tegen vlooien en teken voor de kat kan een mooi vervangend middel zijn voor de bij u wellicht bekende pipetten. Bij het gebruik van een pipet dient altijd rekening worden gehouden dat de vloeistof goed op de huid wordt aangebracht en dat het aanraken van de toedieningsplek na het aanbrengen even moet worden vermeden. Daarnaast heeft Credelio als voordeel dat het een smakelijke kleine tablet is die vaak makkelijk wordt opgegeten door de kat.

Nadat de tablet aan de kat is gegeven, doodt Credelio vlooien binnen 12 uur en teken binnen 24 uur na aanhechting. Credelio is gedurende één maand werkzaam en dient met voedsel of binnen 30 minuten na het voeren aan de kat te worden gegeven.
De werkzame stof in Credelio is lotilaner, dat werkt als een ‘ectoparasiticide’. Dit betekent dat het parasieten doodt die op de huid of in de vacht van dieren leven, zoals vlooien en teken. Om aan de werkzame stof te worden blootgesteld, moeten vlooien en teken zich aan de huid hebben gehecht en zich met het bloed van het dier zijn gaan voeden. Lotilaner doodt de parasieten die het bloed hebben binnengekregen, door op hun zenuwstelsel in te werken. Dit middel blokkeert de beweging van een aantal neurotransmitters, dit zijn stoffen die boodschappen overbrengen tussen zenuwen. Door deze blokkering worden de parasieten verlamd en gedood. Lotilaner doodt vlooien voordat ze eitjes kunnen leggen, en helpt zo besmetting van de omgeving van het dier te verminderen.