Nieuw middel geïntroduceerd

Nu ook nieuw middel tegen artrosepijn bij katten geïntroduceerd

De werkzame stof van dit nieuwe middel is frunevetmab, een monoklonaal antilichaam (mAb) dat verschilt van het antilichaam dat wordt gebruikt in het nieuwe middel voor de hond (bedinvetmab) wat vorige maand werd geïntroduceerd. Elk is specifiek ontworpen voor zijn doelsoort.

Frunevetmab werkt anders dan de huidige behandelingsopties door zich te richten op zenuwgroeifactor (NGF), een belangrijke speler bij osteoartritis pijn. Het werkt als natuurlijk voorkomende antilichamen, met minimale betrokkenheid van de lever of de nieren bij hun metabolisme en eliminatieproces. en minimale gastro-intestinale impact. Het wordt door de dierenarts toegediend als een maandelijkse injectie (onder de huid).

Uit ervaring weten we dat katten hun pijn goed kunnen verbergen. Kattenbezitters kwamen vroeger binnen als hun katten tekenen van ongemak vertoonden, zoals meer slapen, prikkelbaarheid of gebrek aan activiteit, maar ze dachten dat dit gewoon ‘normaal’ ouderdomsgedrag was. Artrose bij katten is echter een veel voorkomende aandoening, het komt voor bij 40% van de katten en kan pijn veroorzaken en het comfort en de kwaliteit van leven van een kat beperken als deze niet wordt behandeld.

Door pijn te verlichten, helpt Frunevetmab in het algemeen bij het verbeteren van het fysieke activiteitsniveau, de gezelligheid en de kwaliteit van leven van katten met artrose. De voordelen van dit nieuwe product zijn effectieve pijnverlichting, gecombineerd met een positief veiligheidsprofiel in een maandelijkse injecteerbare behandeling voor artrosepijn bij katten.

Tijdens een klinische studie met Frunevetmab meldde in totaal 76% van de katteneigenaren een aanhoudende verbetering van de tekenen van pijn wanneer hun katten werden behandeld.