Behandelingen

  • Jaarlijkse check-up
  • Vaccinaties
  • Chippen
  • Overige expertises

Jaarlijkse check-up

Jaarlijkse check-up

Wij zien u graag elke jaar met uw huisdier voor de jaarlijkse gezondheid check en benodigde vaccinatie(s). Indien deze check-up aanleiding geeft tot nader onderzoek dan zullen wij u hierin adviseren.

Vanaf een leeftijd van ongeveer acht jaar voor de hond en tien jaar voor de kat adviseren we een senior check. Dit bestaat uit een bloedonderzoek, eventueel aangevuld met verdere onderzoeken. Uit ervaring weten we dat sommige ziektes bij deze check in een vroeg stadium ontdekt worden zodat we snel kunnen ingrijpen.

Vaccinaties

Vaccinaties

Ieder jaar is uw huisdier weer toe aan de jaarlijkse vaccinaties. Hiermee zorgen we voor een goede afweer tegen diverse ziektes. We vaccineren op maat, dit betekent dat we met u bespreken welke vaccins bij uw huisdier belangrijk zijn.

Tevens is het van belang dat uw huisdier tenminste een keer per jaar een grondig lichamelijk onderzoek ondergaat.

Onderstaand schema is het standaard vaccinatie schema wat wij in Nederland hanteren.

Voor de hond

Leeftijd

Werkt tegen

6 weken Hondenziekte + Puppy Parvo
9 weken Parvo/Leptospirose + Besmettelijke hondenhoest
12 weken Hondenziekte/Hepatitis/Parvo/Weil (grote cocktail)
6 maanden Hondenziekte/Hepatitis/Parvo/Weil (grote cocktail)
Jaarlijks Leptospirose + Besmettelijke hondenhoest (kleine cocktail)
Eens in de drie jaar Hondenziekte/Hepatitis/Parvo/Weil (grote cocktail)

Voor de kat

Leeftijd

Werkt tegen

9 weken Kattenziekte + niesziekte
12 weken Kattenziekte + niesziekte (booster)
6 maanden Kattenziekte + niesziekte (booster)
1,5 jaar Niesziekte
2,5 jaar Niesziekte
3,5 jaar Kattenziekte + niesziekte
4,5 jaar Niesziekte
Etc.  

Speciale entingen

Dierenpension

Gaat uw hond tijdens de vakantie naar een dierenpension dan is het verstandig en in veel gevallen zelfs verplicht om een vaccinatie tegen besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) te laten geven.

Voor de kat wordt er regelmatig een aanvullende niesziekte enting verplicht gesteld. Informeer tijdig bij uw pension van keuze of dit hier ook verplicht is.

Vakantie naar het buitenland

Gaat uw huisdier mee op vakantie naar het buitenland dan is een rabiës-enting verplicht. (= hondsdolheid). Dit dient minimaal 21 dagen voor vertrek te geschieden. Deze rabiës enting is drie jaar geldig binnen de EU. Voor sommige landen gelden nog aanvullende maatregelen, informeer dus tijdig wat er nodig is. Deze informatie vindt u op het LICG.

Chippen

Chippen

In Nederland is het verplicht om honden te chippen en registreren. Dit is fraude en illegale hondenhandel tegen te gaan, maar ook om uw hond snel terug te vinden bij vermissing. Ook voor katten en andere huisdieren wordt chippen aangeraden.

Nadat een dier gechipt is volgt er registratie van het chipnummer in een databank. Dierenartsen, dierenambulances en asielen hebben een chipreader waarmee de chip uitgelezen kan worden. 

Voor alle invoer en uitvoer in Nederland geldt dat  de hond, kat en fret een chip, een EU paspoort en rabiës gevaccineerd moet zijn.

Per november 2021 zijn er strengere regels wat betreft het chippen van honden. Lees hier de nieuwsbrief.    

Overige expertises

Overige expertises

Wij bieden naast vaccineren uiteraard ook een heel scala aan zorg aan voor uw huisdieren.

De kliniek heeft twee spreekkamers, een behandelkamer waar wij gebitsbehandelingen uitvoeren, een operatiekamer, een laboratorium met bloedanalyse apparatuur, digitale röntgenapparatuur, een echo en opname ruimtes.

Onze dierenartsen bieden alle standaard eerstelijns diergeneeskundige behandelingen. Voor specialistische ingrepen of overleg hebben we een uitgebreid netwerk waarin wij kennis uitwisselen en samenwerken. We kunnen daardoor, indien nodig, snel schakelen en u doorsturen naar diverse specialisten.

Terug naar wat wij doen
Terug naar boven