Praktijk info

Onze kliniek

Onze kliniek

Dierenkliniek Doorn is een goed geoutilleerde eerstelijns dierenkliniek voor gezelschapsdieren. Ons team bestaat uit ervaren dierenartsen en paraveterinairen. Wil u meer weten over ons? Wij stellen ons graag aan u voor!

Afspraken

Voor het ophalen van medicijnen, voer, vlooien- en wormmiddelen kunt u op werkdagen van 8.30 ‑ 18.00 uur terecht.

U kunt ons bellen voor een afspraak via tel: 0343 ‑ 41 45 82

Visites

Naast consulten worden behalve operaties en onderzoeken nog visites afgelegd. Om deze reden is het niet zo eenvoudig voor de dierenarts om u altijd direct te woord te staan of u te kunnen helpen voor de niet direct spoedeisende gevallen. In de meeste gevallen kan één van onze paraveterinaire assistentes uw vraag beantwoorden en indien nodig kunt u door de dierenarts worden teruggebeld.

Afhalen van medicijnen / Diervoeders etc.

Voor het ophalen van medicijnen, voer, vlooien- en wormmiddelen kunt u op werkdagen van 8.30 ‑ 18.00 uur terecht.

Telefonisch consult

Soms kunnen problemen ook telefonisch besproken worden. Meestal betreft dit vragen over patiënten die al langer klachten hebben en waarvan de dierenarts de historie goed kent. Afhankelijk van de duur en de aard van het gesprek kan hier een vergoeding voor in rekening gebracht worden.

Spoedgevallen

Voor een spoedgeval kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week contact opnemen met de kliniek. Via het telefoonnummer van de kliniek krijgt u het telefoonnummer van de dienstdoende kliniek.

Opname

Patiënten die voor operaties binnenkomen worden in een speciale opname ruimte opgevangen. Tevens kunnen de dieren hier onder onze controle ontwaken uit hun narcose na operatie of ingreep. Een enkele keer is het nodig om een dier langer te verplegen. Onze kliniek heeft alle faciliteiten voor een meer langdurige opname. Ons streven is echter de patiënten zoveel mogelijk thuis te laten herstellen. De eigen vertrouwde omgeving geeft veel minder stress.

Operaties

Gedurende de ochtenduren worden er in de kliniek verschillende operaties verricht. Hiervoor is een speciale operatiekamer ingericht om Uw huisdier adequaat te kunnen helpen.

Aanvullend onderzoek

Blijkt na algemeen onderzoek dat aanvullende informatie nodig is, dan zijn hiervoor in onze kliniek een aantal diagnostische hulpmiddelen aanwezig. Er is de beschikking over onder meer:

Een röntgenapparaat; om klachten van onder andere het bewegings-apparaat te visualiseren of bv. officiële HD-foto’s te maken.
Een echografisch apparaat; voor ondersteuning van de interne geneeskunde en voor drachtigheidsonderzoek dan wel begeleiding.
Een bloedanalyse en bloedchemie apparaat; In eigen beheer kunnen in het uiterst modern ingerichte laboratorium de meeste onderzoeken snel worden uitgevoerd. Met behulp van laatst genoemde apparaten kunnen wij bloedscreeningen uitvoeren bij zieke patiënten, deze zijn echter ook uitermate geschikt voor een check-up bij patiënten, die bijvoorbeeld een operatie moeten ondergaan.
Een ultrasoon tandsteenapparaat; Voor het onderhoud en de sanering van gebitten.
Een oorspoelapparaat; Voor oorspoelingen en behandeling van chronische oorproblemen.
Diagnostische tests; Er zijn diverse diagnostische tests voor het opsporen van enkele schadelijke virus -, bacteriële – en schimmelziekten. Ook zijn er tests voor het opsporen van allergieën.

Overlijden / Euthanasie

Onherroepelijk zal eens de tijd komen dat uw dier komt te overlijden of dat we samen tot de conclusie komen dat het beter is dat uw huisdier inslaapt. Wij kunnen er dan voor zorgen dat uw huisdier wordt begraven, gecremeerd of verbrand. Over deze mogelijkheden geven wij u desgewenst meer inlichtingen. Ook euthanasie aan huis is indien gewenst mogelijk. Sectie van uw huisdier zal slechts in overleg met u worden uitgevoerd.

Betaling

De kosten van consult en behandeling dient u na afloop af te rekenen contant of per pin. Op verzoek kunnen wij voor u van tevoren een schatting van de kosten maken.

Vragen

De kosten van consult en behandeling dient u na afloop af te rekenen contant of per pin. Op verzoek kunnen wij voor u van tevoren een schatting van de kosten maken.

Rondleiding Praktijk

 

 

Openingstijden

Openingstijden

De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 18.00 uur.

Gedurende deze deze uren kunt u in de praktijk terecht voor het kopen van vlooien-, teken- en of wormmiddelen, het aanschaffen van (speciaal)voeders en het afhalen van herhaalrecepten.

Om lange wachttijden te vermijden, een overvolle wachtkamer te voorkomen en om uw huisdier alle ruimte en aandacht te kunnen geven werken we graag op afspraak.

Bel tijdig met onze balie-assistente om tijd te reserveren voor uw huisdier. Telefoonnummer: 0343 ‑ 41 45 82.

Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt tijdens onze openingstijden. Voor het maken van afspraken kijkt u bij Afspraken. Het maken van afspraken via de email is helaas niet mogelijk.

Afspraken

Afspraken

Om lange wachttijden te vermijden, een overvolle wachtkamer te voorkomen en om uw huisdier alle ruimte en aandacht te kunnen geven werken we graag op afspraak. Afspraken kunnen telefonisch worden gemaakt tijdens onze openingstijden (8.30 - 18.00 uur).

Het maken van afspraken via de site of de e-mail is niet mogelijk.

Telefoonnummer: 0343 ‑ 41 45 82

Terug naar Home
Terug naar boven